GrillSpiratie

Andijvie stamppot met puntpaprika

BENODIGDHEDEN:

1.5 kg kruimige aardappels
1 rode puntpaprika
1 lente-uitje
200 g rundergehakt
1 dl melk
1 struik andijvie
1 blokje runderbouillon
1 rookworst

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Snijd de puntpaprika in reepjes en het lente-uitje in stukjes.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met het bouillonblokje in ca. 20 min. gaar.
  • Was de andijvie en laat goed uitlekken.
  • Verwijder de harde nerven en snijd het blad in reepjes.
  • Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak in een koekenpan het gehakt rul.
  • Bak de paprika even mee.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn met de melk en meng de andijvie, het gehaktmengsel en de lente-ui erdoor.
  • Snijd de rookworst in stukken.
  • Schep de stamppot op borden.
  • Leg op ieder bord een paar stukken rookworst.

EET SMAKELIJK!