GrillSpiratie

Gegrilde Puntpaprika salade

BENODIGDHEDEN:

4 Puntpaprika’s
1 tl. wijnazijn
1 el. olijfolie
3 tomaten
1 rode ui
Zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de grill/oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).
  • Was de puntpaprika’s en plaats ze op een rooster boven in de oven en ze, onder af en toe draaien tot ze zwartgeblakert zijn.
  • Haal, de puntpaprika’s uit de oven en was de verbrande schil eraf onder koud stromend water.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Roer de wijnazijn, olie, zout, en peper naar smaak toe tot een dressing en schenk deze over de puntpaprika.
  • Laat de salade een klein uurtje marineren.
  • Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakken.
  • Pel de ui en snijd deze in ringen.
  • Meng vlak voor het serveren de tomaat en ui door de paprikasalade.
  • Serveer de salade met (volkoren)brood.

EET SMAKELIJK!