GrillSpiratie

Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella

BENODIGDHEDEN:

6 puntpaprika’s
80 ml olijfolie
2 ½ el fijngesneden koriander
2 ½ el fijngesneden platte peterselie + extra om te garneren
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el appelazijn
100 g rucola
200 g buffelmozzarella
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verhit de oven tot 200°C.
  • Leg de paprika’s naast elkaar op de bakplaat en sprenkel er 2 el olijfolie over en bestrooi met zout en peper.
  • Vermeng alles goed en rooster de paprika’s 12-15 minuten tot ze zachter worden en de schil iets gaat kleuren.
  • Maak intussen de marinade: doe de 80 ml van de olijfolie, de azijn, koriander, peterselie en knoflook in een schaal en roer goed door elkaar.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de warme paprika’s in een schaal, giet de marinade erover en laat ze minstens 2 uur bij kamertemperatuur marineren.
  • Verdeel voor het opdienen de paprika’s en rucola opeen schaal en sprenkel de marinade erover.
  • Breek de mozzarella in flinke stukken en verdeel ze op de paprika’s.
  • Sprenkel de overgebleven olijfolie erover en garneer met peterselie.

Bron: Ottolenghi Het Kookboek.

TIP

Je kunt de paprika’s ook 10 minuten langer roosteren, laat ze in een grote schaal afkoelen, pel ze en verwijder kern en zaadjes.

EET SMAKELIJK!

mautic is open source marketing automation