GrillSpiratie

Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella

BENODIGDHEDEN:

6 puntpaprika’s
80 ml olijfolie
2 ½ el fijngesneden koriander
2 ½ el fijngesneden platte peterselie + extra om te garneren
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el appelazijn
100 g rucola
200 g buffelmozzarella
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verhit de oven tot 200°C.
  • Leg de paprika’s naast elkaar op de bakplaat en sprenkel er 2 el olijfolie over en bestrooi met zout en peper.
  • Vermeng alles goed en rooster de paprika’s 12-15 minuten tot ze zachter worden en de schil iets gaat kleuren.
  • Maak intussen de marinade: doe de 80 ml van de olijfolie, de azijn, koriander, peterselie en knoflook in een schaal en roer goed door elkaar.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de warme paprika’s in een schaal, giet de marinade erover en laat ze minstens 2 uur bij kamertemperatuur marineren.
  • Verdeel voor het opdienen de paprika’s en rucola opeen schaal en sprenkel de marinade erover.
  • Breek de mozzarella in flinke stukken en verdeel ze op de paprika’s.
  • Sprenkel de overgebleven olijfolie erover en garneer met peterselie.

Bron: Ottolenghi Het Kookboek.

TIP

Je kunt de paprika’s ook 10 minuten langer roosteren, laat ze in een grote schaal afkoelen, pel ze en verwijder kern en zaadjes.

EET SMAKELIJK!