GrillSpiratie

Geroosterde Dulce Vita met knoflook en tomaat

BENODIGDHEDEN

3 Dulce Vita paprika’s in een grillschaal
8 cherrytomaten (bij voorkeur mini-marzano)
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½-1 eetlepel (citroen)tijmblaadjes
2 eetlepels olijfolie
zout
(gemalen rode Turkse) peper
(aluminiumfolie)

 

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en dep ze droog met keukenpapier.
  • Leg de paprikahelften dwars naast elkaar in de grillschaal.
  • Leg de tomaatjes en plakjes knoflook ertussen en strooi de tijmblaadjes en eventueel wat zout en peper erover.
  • Druppel de olie over de paprika’s.
  • Op de barbecue: dek de grillschaal af met aluminiumfolie. Zet de grillschaal op de hete barbecue en laat de paprika’s in ca. 25 minuten gaar worden.
    Let op: Houd voor bereiding in een gesloten barbecue de ovenbereiding aan.
  • In de oven: verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de grillschaal in de oven en laat de paprika in ca. 30 minuten gaar worden.
  • Serveer met een stukje stokbrood om de heerlijke olie in het schaaltje op te dippen.

Eet smakelijk!