GrillSpiratie

Gevulde en gefrituurde puntpaprika

BENODIGDHEDEN:

4 puntpaprika’s
1 ui
1 el olie
500 g trostomaatjes
zout en peper
1/2 bosje basilicum
250 g ricotta
200 g rijst
150 g bloem
1 ei
frituurolie

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Pel en snipper de ui.
  • Fruit hem in de olie.
  • Voeg de trostomaatjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het in ca. 10 minuten inkoken tot een saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet apart.
  • Maak de puntpaprika’s schoon, snijd ze in de lengte open en verwijder eventueel de zaadlijsten.
  • Snijd de basilicum fijn en meng hem door de ricotta.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de paprika’s met het mengsel en druk ze weer dicht.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop de bloem met het ei, 100 ml koud water en een snufje zout tot een beslag. Verwarm de frituurolie tot 180 °C.
  • Giet de rijst af en laat hem droogstomen.
  • Meng de rijst met de helft van de saus. Haal de paprika’s door het beslag en frituur ze in ca. 3-4 minuten goudbruin.
  • Serveer met de rijst en wat extra saus.

EET SMAKELIJK!