GrillSpiratie

Gevulde zoete Puntpaprika’s met tomaat, feta kaas en pesto

BENODIGDHEDEN:

2 zoete Puntpaprika’s
125 gr. cherry tomaten
75 gr. feta kaas, in blokjes van 5 mm
4 tl. pesto saus
450 gr. kleine pastinaak (wortel)
Sap van een halve citroen
2 tl. olijfolie
Zout
Vers gemalen peper

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de puntpaprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden.
  • Verwijder de zaadjes, maar laat de steel zitten.
  • Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pestosaus, wat zout en peper naar smaak door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de vier paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
  • Bereidt de pastinaak, snij ze in halve of kwart stukjes, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper.
  • Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel.
  • Zet deze schaal bovenin de oven.
  • De schaal met de puntpaprika’s zet je iets lager in de oven.
  • Bak de gerechten circa 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin is.
  • Serveer de pastinaak over de paprikahelften.

EET SMAKELIJK!