GrillSpiratie

Oosterse wok schotel met zoete puntpaprika

BENODIGDHEDEN:

2 rode puntpaprika’s
1 gele paprika
1 broccoli
200 g peultjes
2 el sesamzaadjes
400 g tofu
300 g mie-nestjes rijstolie
1 teentje knoflook
1 rode ui
75 ml sweet chilisaus
1 el sojasaus
Keukenpapier
Wok

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Verwijder indien nodig de harde draden van de peultjes.
  • Kook de broccoli 2 minuten in de pan met water en voeg de peultjes toe.
  • Kook de peultjes 1 minuut mee en giet ze af.
  • Spoel de groenten af met koud water en laat de groenten goed uitlekken.
  • Rooster de sesamzaadjes circa 1 minuut in de wok.
  • Schep de sesamzaadjes uit de wok en veeg de wok schoon met keukenpapier.
  • Verhit een scheut rijstolie in een wok.
  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Dep de tofu droog met keukenpapier en bak de tofublokjes in de wok in circa 4 minuten om en om goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de zoete puntpaprika’s en gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snijd de ui in parten.
  • Verhit een scheut rijstolie in de wok en bak de zoete puntpaprika’s en paprika, knoflook en uien circa 3 minuten.
  • Voeg de broccoli en peulen toe en warm op hoog vuur goed door.
  • Voeg de sweet chilisaus en sojasaus toe en laat 1 minuut inkoken.
  • Roer de tofu door de wok schotel en warm goed door.

Recept van Rudolph van Veen, uit het programma “de makkelijke maaltijd” op 24kitchen

EET SMAKELIJK!