GrillSpiratie

Paprikacarré

BENODIGDHEDEN:

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 vierkant bruin brood (zie afbeelding hieronder)
  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 50 gram rucola
  • 2 tot 3 el olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op het snijvlak in de ovenschaal. Rooster ze ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot er zwarte blazen op het vel ontstaan.
  • Neem de schaal uit de oven en laat de paprika’s afgedekt met een schone keukendoek 20 minuten afkoelen. Trek het vel van de paprika’s en snijd ze in brede repen.
  • Snijd de kap van het brood en hol het brood tot 1 cm van de korst uit.
  • Besmeer de bodem met de roomkaas en beleg met de geroosterde rode paprika. Verdeel er de helft van de rucola over en leg er de geroosterde gele paprika op. Dek af met de rest van de rucola en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Leg de kap terug op het brood. Wikkel het brood strak in vershoudfolie. Bewaar het brood in de koelkast, eventueel bedekt met een plank met een zwaar voorwerp (literpak of blik) zodat de smaken goed intrekken.