GrillSpiratie

Pasta met puntpaprika en Stroganoffsaus

BENODIGDHEDEN:

1 puntpaprika 220 gr.
(volkoren) penne pasta
1 ui
1 teentje knoflook
330 gr. rundergehakt
1 tl paprikapoeder
4 tomaten
250 gr. champignons
50 gr. bakboter
100 ml. kookroom
25 ml. olijfolie
Bosje bieslook
6 augurken
Zout
Versgemalen peper

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.
  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer af en toe door.
  • Giet de pasta af en laat een beetje vocht in de pan zitten.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Pel en snipper de ui, pel de knoflook en hak grof.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook in de pan.
  • Voeg het gehakt toe en laat even rullen.
  • Voeg de paprikapoeder toe en roer goed door.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten snijd in kleine blokjes.
  • Halveer de tomaten verwijder de aanzet en snijd in kleine blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Voeg de champignons toe aan de pan.
  • Bak op hoog vuur zodat het vocht uit de champignons goed lang verdampen.
  • Voeg dan de paprika en tomatenbokjes toe.
  • Zet het vuur lager en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de room erdoor, laat de saus niet meer koken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de augurk in reepjes.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Voeg de augurk en bieslook toe ter garnering.

Recept van Rudolph van Veen, uit het programma “de makkelijke maaltijd” op 24kitchen

EET SMAKELIJK!