GrillSpiratie

Pepronata

BENODIGDHEDEN:

  • 500 gram zoete puntpaprika’s (in alle kleuren)
  • 1 royale ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vleestomaat (circa 125 gram)
  • 1 el rode peperolie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • Zout
  • Gemalen (rode) peper
  • 1 ciabatta brood

BEREIDINGSWIJZE:

  • Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlisten. Snij de helften vervolgens in dunne reepjes.
  • Pel de ui en snijd hem in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Verwarm 3 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de repen zoete puntpaprika toe en fruit al omscheppend 3 minuten mee.
  • Voeg de stukjes tomaat, de azijn en wat zout toe en stoof de paprika’s in 10 tot 12 minuten gaar.
  • Roer het gerecht regelmatig door. Proef en voeg naar smaak rode peperolie en zout toe.
  • Snij het brood in plakken en grill het brood aan beide kanten in een pan (of oven) knapperig.
  • Beleg de broodjes met de Peperonata.