GrillSpiratie

Pittig zoetzuur van zoete puntpaprika

Benodigdheden

6 zoete puntpaprika’s
2 eetlepels olijfolie
½ rode peper, zonder zaadjes
2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
3 takjes verse oregano
3 takjes verse tijm
4 eetlepels appel- of witte-wijnazijn
zout
1-2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  • Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprika schoon onder koud water schoon.
  • Verwarm de olie in een pan en smoor hierin de paprikastukken met de knoflook, rode peper, oregano en tijm 5 minuten op lage temperatuur.
  • Schep regelmatig om.
  • Voeg de appelazijn suiker en wat zout toe en breng aan de kook.
  • Kook de paprika 5-10 minuten op lage temperatuur. Schep regelmatig om.
  • Laat de paprika in het vocht afkoelen en in een paar uur goed op smaak komen.
  • In de koelkast is de paprika in een afgesloten bakje ca. 1 week houdbaar.
  • Serveer het zoetzuur wel weer op kamertemperatuur.

TIP

Grote stukken paprika zijn lekker als tapas, dunne reepjes juist als topping voor gegrild vlees of gegrilde vis.

Eet smakelijk!

Contact ons