GrillSpiratie

Puntpaprika gevuld met stamppot van rucola

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN

BENODIGDHEDEN:

1 rode puntpaprika (voor 2 personen)
Geraspte oude kaas
Broodkruim

Voor de rucola stamppot
1,25 kg. puree aardappels
125 gr. rucola
100 gram doperwten
Spekjes om uit te bakken
Room / boter / peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:

  • De rode puntpaprika voor 2 personen.
  • Brede ringen snijden, zaadlijst eruit.
  • Blancheren: in kokend water met zout beetgaar koken, daarna direct terugkoelen/schrikken in ijswater.

 

Rucola stamppot

  • Schil de aardappels, was de aardappels, snij ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels tot puree en ondertussen de spekjes rustig uitbakken.
  • Als de aardappels gaar zijn, droogstomen, met de stamper fijnmaken, rucola toevoegen en de puree in de puntpaprikaringen verdelen.
  • Bestrooien met oude kaas en broodkruim.
  • Stamppot in circa 15 minuten in de oven goudbruin laten kleuren op 180°C.

EET SMAKELIJK!