GrillSpiratie

Romige rode puntpaprikasoep

BENODIGDHEDEN:

6 rode puntpaprika
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
Olijfolie
5 dl. groentebouillon
Kleine croutons
Bieslook
Roomkaas met knoflook en tuinkruiden

 

BEREIDINGSWIJZE:

  • Snijd de sjalotjes en knoflook fijn, fruit ze glazig in de olie op een laag vuur in de soeppan.
  • Verwijder de zaadlijstjes van de puntpaprika’s en snijd ze dan in kleine stukjes.
  • Verwarm 2 eetlepels olie bij de gefruite sjalotjes.
  • Voeg de paprika toe en fruit deze mee.
  • Na 5 minuten de bouillon erop schenken.
  • Kook de paprikasoep in 10 minuten gaar.
  • Pureer daarna met een staafmixer en maak de soep verder op smaak met zout en peper.
  • Doe vlak voor het serveren de fijngeknipte bieslook en een eetlepel roomkaas in een bord en giet daar de warme soep over.

EET SMAKELIJK!