GrillSpiratie

Spaghettisaus van zoete puntpaprika’s

BENODIGDHEDEN:

  • 500 gram zoete puntpaprika’s (hoofdzakelijk rood en wat geel erbij)
  • 250-300 gram tomaten
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • Zout
  • 300 gram spaghetti
  • Geraspte Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE:

  • Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helften vervolgens in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Ris de tijmblaadjes en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de paprika, tijm en rozemarijn toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de tomatenpuree door de paprika en fruit 1 minuut al roerend mee. Voeg de stukjes tomaat, de kruiden voor paprika-spaghettisaus, wat zout en 100 ml water toe en stoof de saus, met deksel op de pan op laag vuur in circa 10 minuten gaar.
  • Kook intussen de pasta 2 minuten korter dan de bereidingswijze op het pak aangeeft en giet de pasta af.
  • Schep de spaghetti door de zoete puntpaprika saus en stoof alles  5 – 6 minuten op laag vuur. Proef en voeg naar smaak wat zout toe en eventueel rode peperolie om het pit te geven. Serveer de pasta eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

On top: blaadjes basilicum