GrillSpiratie

Tajine van lamsvlees, gestoofd in puntpaprika

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN

Benodigdheden

4 rode puntpaprika’s
4 lamsboutlapjes zonder been
zout
3 eetlepels olijfolie
2 kleine uien, in ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
1½ eetlepel tomatenpuree
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel pikant paprikapoeder
½ theelepel gemberpoeder
75 g grote rozijnen, gewassen
300 ml water
3 eetlepel verse koriander of peterselie, grof gehakt

 

Bereidingswijze

  • Snijd het steeltje van de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes uit de puntpaprika’s.
  • Snijd de puntpaprika’s in ringen van ca. 1 cm breed.
  • Bestrooi het vlees met zout. Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.
  • Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur 3 minuten mee.
  • Schep de ringen puntpaprika door het gerecht en stoof heel even mee.
  • Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak 1 minuut mee.
  • Roer de kaneel, komijn, paprikapoeder en gemberpoeder en rozijnen door het gerecht en schenk het water in de pan.
  • Dek het gerecht af en stoof op zo laag mogelijk vuur in ca. 30 minuten gaar.
  • Proef het gerecht en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander of peterselie.

Lekker met couscous en een groene salade.

TIP

In plaats van de specerijen kun je ook het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout gebruiken. Proef dan wel even of er genoeg komijn in het gerecht zit.

Eet smakelijk!