GrillSpiratie

Vegetarische tortilla met Puntpaprika hazelnootpuree en guacamole

BENODIGDHEDEN RAMIRO PUNTPAPRIKA PUREE

10 Rode puntpaprika’s
300 gram gevliesde hazelnoten
100 gram suiker
3 dl maïsolie
2 tenen knoflook
4 el sushi azijn Peper en Zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Rooster de paprika’s op de barbecue/grillpan en schraap het zwarte velletje eraf.
  • Zet op de BBQ/Gasfornuis een grote pan met daarin de hazelnoten, olie, suiker en knoflook.
  • Laat 3 uur zachtjes stoven zonder deksel.
  • Giet het mengsel af, houd de olie apart.
  • Mix in een blender en voeg de olie toe tot de gewenste dikte (als je olie overhoud kun je die als dressing gebruiken)
  • Fris op met azijn, peper en zout.

BENODIGDHEDEN GUACAMOLE

1 Rijpe avocado
2 tenen uitgeperste knoflook
2 el gehakte koriander
1/2 uitje
1 Spaanse peper
1/2 tomaat

BEREIDINGSWIJZE

  • Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze in gelijke stukken. Prak met een vork de avocado met knoflook en koriander tot puree.
  • Verdeel een gedeelte van de puntpaprikapuree over de tortilla, doe daar de guacamole overheen, oprollen en direct serveren.

Eet smakelijk!