GrillSpiratie

Zoete puntpaprika crème met walnoot

BENODIGDHEDEN:

  • 4 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook, fijn geperst
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram walnoot
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 3 takjes peterselie
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s
  • Leg de puntpaprika’s op een bakplaat en rooster voor 20 min. in de oven
  • Rooster ondertussen de walnoot in een droge koekenpan
  • Haal de puntpaprika’s uit de oven, laat afkoelen en verwijder het vel
  • Doe de ontvelde puntpaprika’s samen met de walnoten, sap van citroen, olijfolie en de knoflook in de foodprocessor en draai fijn
  • Voeg naar smaak zout, peper en peterselie toe, draai nog even kort door

Serveer met pita brood of stukjes flatbread