Alles over puntpaprika
GrillSpiratie

In alle soorten en maten

Ajvarska, Sweet Pepper

ajvarski
Dit is een uitstekend te roosteren paprika uit Oost-Macedonië. Op een warme dag is het rijke aroma van de rijpende vruchten op afstand te ruiken. Als de paprika’s op de grill worden bereidt is het aroma nog sterker waar te nemen! Traditioneel worden de paprika’s op platte metalen kachels geroosterd, geschild, vervolgens vermalen in een traditionele saus genaamd ajvar, die wordt gegeten als spread op brood, vaak met sirenje, een lokale kaas vergelijkbaar met feta. In de herfst, gaan Macedoniërs massaal naar de lokale markt in de vruchtbare vallei in het Oosten om de beste aromatisch paprika’s te kopen om deze vervolgens te roosteren. Bijna elk huishouden op het platteland maakt een voorraad ajvar om de winter mee door te komen.

ALBINO BULLNOSE PEPPER

Albino

Mooie, hoekige smaakvolle crème kleurige paprika’s. Ze hebben een mooie milde, zoete smaak en rijpen rood-oranje. Het gewas, zeer compacte dwerg planten, produceren veel fruit van de vroege zomer tot de vorst opkomt.

Arroz con pollo Pepper

Arroz

Is ontstaan in het oosten van Cuba. Een andere Caribbean “kruiden peper!” Ziet eruit als een habanero, maar verwijder de zaadjes en er is geen pittige smaak. Twee of drie stuks wil het kruiden een hele liter droge bonen als ze worden gekookt. Planten hebben een hoge opbrengst, en worden oranje naar rood geoogst. Voor een authentieke Cubaanse recept, sautee met ui, knoflook, Annato en voeg met verse gehakte koriander om een pot van bonen.

Ashe County Pimiento Pepper

Ashe

Een zoete, diep rode, pimiento-type erfstuk peper, werd ontdekt in Ashe County, North Carolina. Het produceert heel vroeg rood fruit, is geweldig voor berggebieden, en produceert een ongelooflijke opbrengst. Vruchten zijn rond en puntig, en zijn gevuld met dikke vruchtvlees, dat is ideaal voor het behoud of rauw te eten.

 Banana Pepper

We zijn blij met deze klassieker, sweet wax peper die geteeld is door generaties van tuinders. Slanke, taps toelopende vruchten, als onrijpe vrucht zijn ze doorschijnende ivoorkleurig waarna ze snel rijpen tot een prachtig rood-oranje. Schitterend in pickles of gevuld, in salades, en nog veel meer. Een schat!

BULGARIAN RATUND PEPPER

Licht gerimpeld, schapen-neus soort peper. Zeer dikwandige smaragdgroene vruchten rijpen rood, bereikt ongeveer 3,5 cm in diameter, waardoor ze mooi en hoekig van vorm worden. Zelfs in de noordelijke staten productief.

BULLNOSE PEPPER


De originele Bull Nose peper was populair in het beginjaren van Amerika en werd gekweekt door Thomas Jefferson. Ze worden nog steeds geteeld op Monticello. Dit is een van de eerste medium-large “bell” -type paprika’s, dateert uit de Bull Neus van mid-to-late jaren 1800. Heerlijk flinke vruchten zijn goed te verwerken in salades of om te koken.

CALIFORNIA WONDER PEPPER

Een uitstekende groene paprika van goede grootte en zeer goede opbrengst; een populaire old-time variëteit.

CANARY BELL PEPPER

Superieure paprika, middelgrote, dikwandige groene vruchten rijpen tot heldere geel. Zet vroeg en produceert de hele zomer. Super in salades, en een van de beste soort voor het grillen. Uitzonderlijke smaak, zeer productief.

CHARLESTON BELLE PEPPER

Grote, mooie vruchten zijn glad en van goede kwaliteit. Een grote peper voor het Zuiden. Aantrekkelijke, compacte planten produceren vrij vroeg. Ontwikkeld door de USDA in Charleston, South Carolina.

CHOCOLATE BEAUTY PEPPER

Hoekig, middelgrote tot grote, groene, 3-4 gelobde vruchten rijpen tot een rijke chocolade-bruin. De groene vruchten zijn goed, maar ze zijn spectaculair van smaak als de vruchten rijp zijn!

COBAN RED PIMIENTO PEPPER

Deze lokale favoriet werd verzameld op een markt in het prachtige bergstadje Coban, Guatemala. Rijke smaak, dit ras is goed gekookt of rauw te eten. Vruchten zijn klein en puntig. Een andere mooie variatie van een zeer off-the-road plaats.

CORBACI PEPPER

Unieke en prachtige paprika. Zeer lange gebogen en verdraaid, zeer slanke vruchten, zoals een Turks kromzwaard. Dit zeldzame erfstuk uit Turkije heeft een zeer rijke smaak, perfect voor pickling of frituren. Uit opbrengst testen door de Universiteit van Californië is ondekt dat dit een van de meest productieve paprika’s is.

CORNO DI TORO GIALLO PEPPER


De traditionele favoriet in Italië. Lange hoornvormige goud-gele paprika’s zijn zoet en kruidig. Ze zijn geweldig vers of geroosterd. Een van de beste paprika’s. Puur Italiaans zaad.

CORNO DI TORO ROSSO PEPPER

Bull-hoorn gevormde, rode pepers zijn zoet en kruidig. Ze zijn geweldig vers of geroosterd. Puur Italiaanse zaad.

CRIOLLA DE COCINA PEPPER

Deze kleine peper werd in 1988 bij een boer in Nicaragua verzameld. Het produceert kleine pepers die geurig en rijk van smaak zijn. Ze hebben een sterke pepersmaak waardoor ze ideaal voor een verscheidenheid aan gerechten. Vrucht kleurt van groen naar rood als ze rijpen.

DOUX D’ESPAGNE OR SPANISH MAMMOTH PEPPER

Deze variëteit werd ingevoerd vóór 1860. In de jaren 1880, werd deze peper uit warmere gebieden zoals Algerije en Valencia verscheept naar de grote markten in Parijs. Deze paprika is populair bij koks. Lange, kegelvormige paprika’s die perfect zijn voor het bakken en salades. Ze zijn zoet en smaakvol.

EMERALD GIANT PEPPER


Grote, hoekige klokken met dik zoet vruchtvlees. Donkergroen fruit kleurt naar rood wanneer ze rijp zijn. Krachtige planten geven zware opbrengsten. Een goede keuze voor het zuiden. Ontwikkeld in 1963.

ETIUDA PEPPER

Hoekige, dikwandige oranje vruchten zijn fris, heel zoet en sappig van smaak. Deze gouden-oranje klokken kunnen oplopen tot een half pond in gewicht, en worden rijkelijk geproduceerd op hoge planten. Oorspronkelijk een Pools commercieel ras.

FRIARIELLO DI NAPOLI PEPPER


Dit is de beroemde frituurpaprika uit Napels, Italië. Dit erfstuk produceert kleine, lange, kegelvormige paprika’s die worden gebakken of gepickled en staan bekend om hun zoete, onderscheidende smaak.

GAMBO PEPPER
 

Een dikke vruchtvlees peper die goed gekookt kan worden. Perfect om te vullen of om te bakken. Plat klokvormige vruchten zijn rijk oxblood-rood wanneer ze rijp zijn. Een geweldig smakende variëteit die moeilijk te vinden is.

GEORGESCU CHOCOLATE PEPPER

Een fijne paprika van Roemeense afkomst. Groene vruchten rijpen naar donker zalmroze tot een rijk chocolade-bruin. Erg mooi! Zaden werden oorspronkelijk verstrekt door de Bulgaarse collector Hristo Hristov.

GOLDEN CAL WONDER PEPPER

Kleurrijke gouden klokken die erg zoet en smakelijk zijn. Gouden paprika’s zijn prachtig voor rauwe bereidingen en geweldig voor keuken. De productieve planten produceren vroeg en zijn goed voor de noordelijke klimaten.

GOLDEN MARCONI PEPPER


Een Italiaanse peper met mooie, grote, gele vrucht. Zoet en zeer geschikt voor bakken of rauw. Dit prachtige erfstuk is heerlijk en mild. Een grote verscheidenheid voor de markt.

HORIZON BELL PEPPER

Briljante oranje-gele paprika. Hoekige dikwandige vruchten, rijpen van medium groen naar oranje-geel. Zoete en smaakvolle gastronomische paprika voor salades, gevuld en nog veel meer!

ITALIAN PEPPERONCINI PEPPER

De populaire kleine, dunne, pickling peper. De vruchten hebben een uitstekende smaak en zijn een beetje pittig. Dit erfgoed is afkomstig uit Zuid-Italië.

JIMMY NARDELLO ITALIAN PEPPER

Dit fijne Italiaanse peper werd geteeld door Giuseppe en Angella Nardiello, in hun tuin in het dorp Ruoti, in Zuid-Italië. In 1887 zetten zij de stap om met hun een jaar oude dochter Anna over te varen naar de Verenigde Staten om daar een nieuw levente beginnen. Toen ze de kust bereikten, vestigden zij zich in Naugatuck, Connecticut, en groeide dezelfde peper, die werd genoemd naar hun vierde zoon Jimmy. Deze lange peper met dunne schil frituurt gemakkelijk en deze peper droogt snel en heeft zo’n rijke smaak dat dit ras in “De Ark van de Smaak” is geplaatst door de Slow Food organisation. De peper rijpt dieprood, is zeer vruchtbaar, en doet het goed in de meeste gebieden.

JUPITER PEPPER


Een ouder commercieel ras. Deze variëteit produceert een groene vrucht. Ze rijpt rood en krijgt zoete, dikke vruchtwanden.

KING OF THE NORTH PEPPER

Een spannende paprika voor de korte seizoen telers. Deze variëteit produceert hoekige vruchten die mooi op smaak zijn gebracht wanneer geplukt groen of rood. Planten zijn productief, zelfs in het grootste deel van de noordelijke gebieden.

LARGE RED ANTIGUA PEPPER

Deze paprika werd enkele jaren geleden ontdekt in de prachtige, historische stad in de bergen van Antigua, Guatemala, op de markt. De vruchten hebben de vorm van een lange, taps toelopend paprika en zijn vrij verfijnd. Ze zijn groen en rijpen naar helder rood, in dit stadium zijn ze zijn erg zoet en aromatisch. Deze soort is perfect voor boerenmarkten.

LILAC BELL PEPPE

De vruchten zijn een prachtig medium lila-paars. Knapperig, sappig en zoet! Wat een mooie toevoeging aan een Relish dienblad! Middelgrote vruchten beginnen geel-groen, rijpen tot paars, uiteindelijk naar rood.

LIPSTICK PEPPER

Een heerlijke paprika met lange spits toelopende punt, een zoete pimiento type vruch. Deze paprika is vroeg en rijpt goed in het noorden. Een smaakvolle favoriet met dik, rood vruchtvlees.

MARTA POLKA PEPPER


Grote, langwerpige klokken rijpen tot goudgeel. Verdraagt ongunstige groeiomstandigheden. Zeer populair Pools ras.

MELROSE PEPPER


Dit is een prachtige frituur paprika uit Italië. Briljant rood met een rijke smaaken erg zoet. Geweldig gebakken of rauw, een echt Italiaans ras dat op grote schaal geteeld wordt in de omgeving van Chicago.

MIDNIGHT DREAMS BELL PEPPER


Blokkerig vier-lobbige klokken in een meest verbazingwekkende ebbenhout-zwarte kleur! De glinsterende vruchten zijn ongewoon dikwandig, fris en mild. Een nieuwe favoriet!

MINIATURE CHOCOLATE BELL PEPPER

Kleine, perfect gevormde melkchocolade gekleurde klokken. Gedrongen plantgewassen die ongelooflijk productief zijn! Lucina Cress deelde dit erfstuk uit Ohio, ze vulde deze schattige kleine paprika’s met kool en blikte ze in. Zeer geschikte paprika voor salades.

MINIATURE YELLOW BELL PEPPER

Vrolijke, zonnige klokvormige miniatuur paprika’s, goed te gebruiken in salades, om te conserveren of om te vullen. De vruchten zijn goed smakend, zoet en taps gevormd. Erfstuk uit Ohio.

ODA PEPPER

Zeer sterke, compacte planten met taps toelopende vruchten. De vruchten zijn paars en rijpen tot een glanzend rood-bruin. De knapperige, sappige, dikwandige vruchten zijn erg zoet van smaak.

ODESSA MARKET PEPPER

Deze paprika is afkomstig uit Odessa, de Oekraïense stad aan de Zwarte Zee. Een heerlijk smakende, top-vormige paprika die fel groen van kleur begint, kleurt daarna oranje en vervolgens rood. Korte planten die de hele zomer produceert, dit ras is betrouwbaar, zelfs in het noorden. Een goede keuze voor de teelt in potten.

ORANGE BELL PEPPER

Super zoete, briljante oranje vruchten, ze zijn hoekig van vorm en bevatten dik vruchtvlees.

PARADICSOM ALAKU SARGA SZENTES PEPPER

Een echte grote Hongaarse paprika. Gele, pompoen-vormige vruchten met de smaak waar paprika’s uit Hongarije beroemd om zijn. Het vlees is erg dik, knapperig en sappig. Dit zeldzame ras is verzameld op een boerenmarkt in Matrafured, Hongarije, en ontwikkeld in Szentes, Hongarije.

OZARK GIANT PEPPER

Wat een paprika! Deze variëteit produceert grote, lange groene paprika’s die heerlijke, dikke vruchtvlees hebben. Ze beginnen groen en worden daarna helder rood van kleur.

PEPERONE DI CUNEO PEPPER

Tomaat vormige paprika’s in de kleuren rood en geel. Zeer productief, dikwandige en fijne smaak gebracht. Uit zaad verzameld door Jere op zijn 2012 Italiaanse reis. Deze variëteit werd voor het eerst genoemd in de 1915 “Market Bulletin” van de stad Cuneo, Italië. Dit is de lokale peper van Cuneo, waar het wordt nog steeds geteeld op kleine schaal aan deze dag. We hielden van snoepen aan deze als ze een meest verbazingwekkende, paprika smaak. Zeer productief in onze Missouri tuinen.

PURPLE BEAUTY PEPPER

Paarse paprika’s zijn altijd favoriet, want. Met een knapperige textuur en milde, zoete smaak is deze variant populair bij iedereen.

QUADRATO D’ASTI GIALLO PEPPER

De grote gele Quadrato paprika. Deze enorme vruchten zijn een favoriet. Mooie, hoekige vorm, met een uitstekende zoete en rijke smaak!

QUADRATO D’ASTI ROSSO PEPPER

Paprika met zeer dik, rood vruchtvlees; de vruchten zijn groot met een heerlijke rijke zoete smaak. Uitstekend geschikt voor frituren, salades of gevuld; een van de grootste rode paprika’s.

RED BELGIAN PEPPER

Dit ras is populair door de vroege productie en hoge opbrengst. De vrucht begint lichtgeel, en kleurt dan langzaam rood. Dit is een erfstuk uit België

RED CHEESE PEPPER

Zoete, ronde, platte, piment-type pepers met dik, rood vruchtvlees, geweldig om te vullen of rauw te eten. Zeer productieve planten. In het verleden ook gebruikt om kaas te kleuren.

RED MARCONI PEPPER

Een Italiaanse paprika met een grote, lange spits toelopende vrucht. Zoet en zeer geschikt voor bakken of om rauw te eten!

RED MINI BELL PEPPER

Oh zo schattig! Kleine, rode paprika’, ze zijn slechts 1-1 / 2 duim lang en breed. Ze hebben dik, rood en zoet vruchtvlees, geweldig om te vullen.

SHEEPNOSE PIMENTO PEPPER

Prachtige kaas-type paprika, rijpen van groen naar rood. De vruchten zijn rond, afgeplat, en stijlvol geribbeld. Dikwandige, knapperige en sappige vruchten hebben een lange houdbaarheid.

SHISHITO PEPPER

Een favoriet oud Japanse ras, licht gerimpelde vruchten die perfect zijn voor het maken van een tempura en andere traditionele recepten. Vruchten worden smaragd groene kleur, licht op smaak gebracht. Het is de standaard voor veel chef-koks.

SIGARETTA DE BERGAMO PEPPER

Deze gewaardeerde “Cigarette Pepper ‘komt uit Bergamo, Italië. De lange, slanke sigaretten-vormige vruchten zijn zeer populair in salades, vanwege hun goede smaak. Het is ook perfect om te frituren. Een delcious en hard-to-find variëteit.

SWEET CHOCOLATE PEPPER

Een smaakvolle chocoladebruine paprika. Het vruchtvlees is cola-rode van kleur; heel zoet en lekker. De middelgrote, semi-klokvormige vruchten rijpen heel vroeg. Perfect in salades.

SWEET RED STUFFING PEPPER

De briljante rood-gekleurde paprika’s zijn door een Amish telerontdekt. Het zaad werd doorgegeven van haar grootmoeder. Zeer productief planten produceren kleine klokvormige paprika’s. Goed geschikt om te vullen.

SWEET YELLOW STUFFING PEPPER

Dit geweldige paprika komt van een Amish teler van Indiana. Het zaad werd doorgegeven aan haar grootmoeder, waar ze liefdevolle herinneringen aan heeft met de teelt van deze paprika’s in de jaren 1950 in Lancaster, Pennsylvania. Ze gebruiken deze prachtige paprika’s om te vullen en ingemaakte paprika’s van te maken!

SYRIAN THREE SIDED PEPPER

Deze grote vruchten zijn ongeveer 12-16 cm lang en zo groot rond als een kopje koffie. De vruchten hebben een driezijdige vorm en zijn dieprood van kleur. en heeft een nuetrale lichtzoete smaak. Dit Syrische erfstuk is een grote hit in de keukens.

TEQUILA SUNRISE PEPPER

Unieke gouden-oranje gekleurde wortel-vormige vruchten. Krokante vruchten met een zoete, frissse en licht scherpe smaak. Zeer voedzaam!

TOPEPO ROSSO PEPPER

Dit Italiaanse erfstuk produceert smakelijke, bloedrode, ronde piment-type paprika’s met een zoete smaak. Het vruchtvlees is erg dik. Een prachtige specialiteit met vele toepassingen heeft. Is zowel rauw als gekookt te bereiden.

VIOLET SPARKLE PEPPER

Spitse, paars met lichtgeel gestreepte vruchten. De eerste zaden waren afkomstig van een Russische zaad handelaar. Rijpt rood. Zeer mooie dikwandige vruchten met een heerlijke fris-zoete smaak.

WHITE CLOUD PEPPER

Klokvormige vruchten rijpen van bleek ivoor kleurig naar vurig rood-oranje. Zoet, mild vruchtvlees.

WHITE LAKES PEPPER

De jonge ietwat puntig gevormde vruchten rijpen van ivoor-crème kleur tot een prachtig rood-oranje kleur. Van oorsprong een Russische ras. Heerlijk van smaak, productief, en mooi van vorm en kleur.

YELLOW MONSTER PEPPER

Gigantische, langwerpige gele paprika’s die tot 16 cm lang en 8 cm breed kunnen worden! Deze indrukwekkende vruchten zijn erg zoet, vlezige en kleuren van groen naar fel geel. Ze zijn rauw, gebakken of geroosterd te bereiden.

Contact ons